e-gépész online szaklap

Szakmai kerekasztal

2012. február 3. | e-gépész | |  0 |

Még 2010-ben nagy erőkkel folyt az egyeztetés, tanácskozás a három legjelentősebbnek nevezhető épületgépészeti szakmai tömörülés, a MÉGSZ, a Koordinációs Szövetség, valamint az MMK Épületgépészeti Tagozata között, egy egységes épületgépészeti álláspont kialakítása érdekében. Aztán elhalt. Most van remény?

Az akkori kudarc okát az egyik fél (vagy harmad) a másikban, a másik az egyikben látta. Megegyezés, közös nyilatkozat szb. nem született, mindenki járta tovább a maga útját. Én már akkor is feltettem a kérdést: egyértelműnek tűnő kérdésekre hogyan válaszolhatnak értelmes emberek különbözőképpen?

Természetesen lehetséges ilyesmi, mert különbözőképpen látjuk a világot, illetve mást és mást vélünk üdvözítő útnak. Az akkori tárgyalásokkal egyetlen probléma volt: hogy a nyilvánosság kizárásával folytak, így később mindenki bátran mutogathatott a másikra. Most, a gödöllői Szent István Egyetem Létesítménymérnöki Napok elnevezésű kétnapos konferenciáján van remény arra, hogy megismerjük a szakmai vezetők álláspontját, hiszen az egyik (nyilvános!) programpont "Az épületgépészet szakmai-társadalmi háttere - kerekasztal a szakmai együttműködés megteremtéséért" lesz.

Hiszünk benne, hogy sikerül, ha nem is közös nevezőre jutni, de az irányokat belőni.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul