e-gépész online szaklap

Supernova-KX vákuumcsöves napkollektor

2012. április 16. | támogatott cikk | |  0 |

A Merkapt Supernova napkollektor-rendszerkínálata egy újdonsággal bővül, mely igazi unikumként debütál a magyar piacon. A CPC-tükrös, koaxiális csövezésű Supernova-KX vákuumcsöves kollektor európai gyártmányú, Solar Keymark tanúsítvánnyal rendelkezik, és a gyártó 10 év garanciát biztosít a termékre.

A koaxiális csövezésnek köszönhetően még nagyobb a hőcserélő felület; napsütéses időben legalább 27%-kal, hideg időben, nagy hőmérséklet különbség esetén pedig mintegy 70%-kal jobb a SUPERNOVA-KX koaxiális vákuumkollektor teljesítménye, mint a hagyományos U-csöves kollektoroké.

A termék kétszer annyi rezet tartalmaz, mint a hagyományos U-csöves kollektor, így még hosszabb az élettartama. A hagyományosnál vékonyabb üvegcsövekkel rendelkezik, melyet 40 mm-es jégre is teszteltek és kiváló erősségűnek bizonyult.

A SUPERNOVA-KX különlegessége továbbá, hogy homlokzatra, falra, tetőre is egyszerűen szerelhető, akár vízszintesen is és felszereléséhez a keretes kivitelnek köszönhetően mindössze egy tetőkampó szükséges.

A SUPERNOVA-KX a 2012. április 18. és 22. között megrendezésre kerülő Construma kiállításon kerül először bemutatásra!

Műszaki adattábla és további információ itt.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul