e-gépész online szaklap

Kertitörpe az épületgépészetben

2012. május 18. | VB | |  0 |

A giccs mindig is mindennapjaink része volt, manapság pedig, amikor a kultúra általános színvonala, köszönhetően annak, hogy a társadalom szempontjából, úgy tűnik, hasznosabb a Való Világon és csetelésen felnőtt egyed, mint a könyvet olvasó, színházba járó, gondolkodó, még inkább fontossá vált. Lehet, hogy ez irányba kell elmenni?

A Construmán fotóztuk az alábbi tető-kiegészítőket:

Gondolatébresztő, nemde? Egyrészt van benne fantázia, munka és minőség, másrészt mégis kertitörpe kategória. Bennem olyan gondolatmenetet indítottak el a mütyürök, hogy az épületgépészet - eltekintve néhány kivételtől, mint például a csaptelepek - a dizájnt, a megjelenést nagyon elhanyagolja. Tárgyaink, berendezéseink szépek, de ez nincs tudatosítva a végfelhasználóban! Ő azt gondolja, hogy a szépség és a gépészet nem paralel fogalmak. Jó példa erre az, amikor egyszer a Tescóban sétálgatva az egyik nagyobb üzlet plafonja légcsatornákkal és anemosztátokkal hívogatott engem. Bementem, és felajánlottam, hogy készítek egy képriportot a merész, látványos és formabontó ötletről, hogy a gépészetet mintegy dizájnelemként használják egy ruhaüzletben. Mire a tulajdonos enyhén zavarban: "Ez nem dizájn, hanem a felújítást végző cég levonult egy hétre..."

Ötletek:

- a fal-, padlófűtés egy pl. 1 négyzetméteres darabjának láthatóvá tétele (pl. átlátszó beton);

- átlátszó kazánburkolat;

- semleges színes anyag-kapszula, amivel a levegő áramlása a légcsatorna rendszerből igény esetén (pl. vendégeknek dicskedni) láthatóvá tehető stb.

Várjuk a további ötleteket, amelyek legjobbjait szerkesztőségünk szépségszalon-utalvánnyal díjaz - ha már a dizájnról van szó.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul