e-gépész online szaklap

Tervpályázat 2012

2012. szeptember 21. | e-gépész | |  0 |

A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata és a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség a Magyar Épületgépészek Napja 2012 rendezvénysorozatához kapcsolódva, az előző évekhez hasonlóan, az idén is nyilvános tervpályázatot hirdet épületgépész tervezők részére.

A 2006-ban indított épületgépészeti tervpályázatot – a hagyományoknak megfelelően – folytatjuk. Az előző évek tapasztalatai igazolták, hogy a tervezők körében sikerült felkelteni az érdeklődést az épületgépészeti tervpályázaton való részvételre.

Figyelem! A beadási határidő közeleg, így Kérlek, hogy olvasd el figyelmesen a következőket, és aktívan vegyél részt az épületgépészek évi rangos tervpályázatán.
Ebben az évben is számítunk aktív részvételedre!

Üdvözlettel:

Nyárády-Berzsenyi Győző
Szervező Bizottság Elnöke

Virág Zoltán
MMK ÉgT alelnök

Épületgépészeti tervpályázat a Magyar Épületgépészek Napja 2012 alkalmából

Tervpályázati kiírás:

1. A tervpályázat témaköre:
Az utóbbi két évben megvalósult, ill. tervezett, műszaki szempontból kiemelkedő létesítmény épületgépészeti tervezése

2. A tervpályázat célja:
Az épületgépészet területén a közelmúltban megkezdett, vagy megvalósult korszerű rendszerek, berendezések figyelemmel kisérése, a kiemelkedő tervezői munka elismerése és megismertetése, tervezők munkájának értékelése.
Megkeresni az utóbbi években megvalósult, ill. tervezett munkák közül a legjobb tervmegoldást és tervezőt, aki az adott feladat tervezésére a mai kornak megfelelően alkotta meg mérnöki munkáját.

3. A tervpályázat célja:
Az épületgépészet területén a közelmúltban megkezdett, vagy megvalósult korszerű rendszerek, berendezések figyelemmel kisérése, a kiemelkedő tervezői munka elismerése és megismertetése, tervezők munkájának értékelése.
Megkeresni az utóbbi években megvalósult, ill. tervezett munkák közül a legjobb tervmegoldást és tervezőt, aki az adott feladat tervezésére a mai kornak megfelelően alkotta meg mérnöki munkáját.

4. A pályázatra benyújtandó anyag:
1. A tervezett épületgépészeti rendszer rövid leírása, kiemelve az újszerű épületgépészeti megoldásokat, valamint a kivitelezés jelenlegi állapotát legfeljebb 4 (A4-es) oldalon.
2. A tervdokumentációból 1 pld. műleírás és legfeljebb 5 lényegi információt tartalmazó tervlapot kell mellékelni.
3. Pályázati indoklás legfeljebb 2 oldalon, hogy miért tartja a pályázó a tervezett megoldást újszerűnek, kimagaslónak.
4. Fényképes szakmai önéletrajz a fontosabb munkák felsorolásával.
Az írott anyagot befűzött, esztétikus formában kell benyújtani a tervlapokkal együtt.

5. A tervpályázat meghirdetése:
A pályázat a Magyar Mérnöki Kamara honlapjain, (www.mmk.hu, www.e-gepesz.hu), a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség honlapján (www.epgepkoord.hu), a rendezvény önálló (www.talalkozzunk.hu) honlapján, valamint szakmai folyóiratokban és szakmai honlapokon kerül meghirdetésre.

6. A tervpályázat jellege:
a tervpályázat általános eljárású, a résztvevő pályázók körét tekintve nyílt, valamennyi érdekelt benyújthat pályaművet. A tervpályázat formája szerint nyílt pályázat.

7. A pályázat benyújtásának határideje:
2012. október 22. 24:00 óra.

8. A pályázat benyújtásának helye és módja:
A pályázatot zárt borítékban "Épületgépészeti Tagozat" megjelöléssel, a Magyar Mérnöki Kamara, 1094 Budapest, Angyal u. 1-3. II. em. alatti irodájába kell eljuttatni postán, vagy személyesen.

9. A Bíráló Bizottság:
A pályázatokat az MMK Épületgépészeti Tagozat Minősítő Bizottság, valamint a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség delegált tagjai bírálják el november 25-ig. A Bíráló Bizottság döntését, a díjazott tekintetében, egyhangú szavazással hozza meg.
A pályázat eredményességének feltétele a legalább 4 pályamű beérkezése.

10. A tervpályázatok bemutatása:
Az arra érdemes pályaművek a Magyar Épületgépészek Napján, 2012 november 29-én előadás formában bemutatásra kerülnek a tervező és a vele együtt dolgozó, gondolkodó, új szakmai megoldásokat felvonultató, ipari és szakmai partnere által. Lehetőség van a pályázatok szakcikk formájában való megjelenítésére is. A pályázók tudomásul veszik, hogy amennyiben a Bíráló Bizottság előadás tartására felkéri őket, azt kötelesek megtartani.

11. A Pályaművek díjazása:
Az első három helyezett a Magyar Mérnöki Kamara oklevelét, az első helyezett a Szervező Bizottság által felajánlott díjat kapja.

12. A tervpályázat eredményhirdetés:
A pályázat eredményhirdetésére 2012. november 29-én, a pályázó tervezők előadásai után kerül sor.

13. A tervpályázati díjak átadása:
A nyertes pályázatok díjátadása a Magyar Épületgépészek Napja 2012 estéjén rendezett Épületgépész Bál keretén belül történik.

Dr. Chappon Miklós
Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozat elnöke

Zoltán Attila
Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség elnöke

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul