e-gépész online szaklap

Legjobb kifogások gyűjteménye

2009. november 18. | e-gépész | |  3 |

Ki ne hallott volna már tragikomikus kifogást akkor, amikor számlájának kiegyenlítését kérte? Folytatjuk havi jellegű pályázatsorozatunkat, és most, közeledvén az ünnepek, egy könnyedebb jellegű témát választottunk ki. Célunk az, hogy az összes kifogást, legyen az pénzügyi vagy szakmai, egy csokorba gyűjtsük, hogy azt lehessen mondani: "Hagyd már, ez elcsépelt, fent van az e-gépészen is!" Nyertesünk pedig, tekintettel a karácsonyi lakomákra, egy 20.000 Ft-os Sodexho-utalványt kap.

Az ötlet illetője egy épületgépészeti szakcég munkatársnője. Ő, mint a számlázásért felelős kolléga - manapság különösen - sok ilyesfajta, pénzügyi jellegű kifogást hall, ezek közül bocsátott rendelkezésünkre kettőt:

- Sajnálom, de nekünk áfát kellett utalni. (Nekünk talán nem kellett volna?! Csakhogy nem tudtunk!)

- Nekem sem utalt az OTP. (Ezzzel már viccelni sem lehet, elakad az ember szava.)

Várjuk a hasonló jellegű aranyköpéseket az info@e-gepesz.hu címre, december 15-ig.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Nagy Gábor | 2009. nov. 24.

Véleményem szerint egy kifogás sohasem lehet jó, én legalábbis jó kifogással még nem találkoztam. Kisstílű hazugságtól, gondosan megkoreografált maffia módszerekkel más sajnos annál gyakrabban. Nem szeretnék közűlük egyet sem idézni. Tisztelettel: Nagy Gábor


Zöhls András | 2009. nov. 23.

Sajnos a nem fizetés kérdését kevesen élik meg vidám kedvvel, nem könnyű tréfás eseteket felhozni. Általános a kuncsaft eltűnése, esetleg újabb és újabb kérésekkel áll elő, és utána szívódik föl. Nehéz ez ellen tenni. Két példát azért hoznék arra, hogyan próbálkoznak kollégáink. A www.vedelem.hu tűzvédelmi online folyóirat fórum rovatában, a problémás partnerek, megbízók címszó alatt a magukat becsapottnak érző tervezők hívják fel kollégáik figyelmét, milyen megbízókkal érdemes óvatosnak lenni. Ahogy az egyik hozzászóló fogalmazott: "Tehát szakértő társak figyelem, ha senki nem vállal ennek a megbízónak műleírást, nem veszik át tőle a munkát, akkor talán elgondolkodik, hogy az üzleti életben is csak a korrektek érvényesülnek hosszú távon." Hasonló módon járnak el az építész kamaránál is. Ott ezt a fórum jellegű rovatot a kamarai tagok hozzászólásai címen lehet megtalálni. A MÉK együttműködési szerződést kötött egy követelésbehajtó céggel, ami a nagyszámú hasonló megbízás alapján vélhetően jutányosabb áron és jobb hatékonysággal jár el egy-egy ügyben, mint ha a tagok egyenként próbálkoznának. Az MMK vezetői (talán, mert koruknál fogva személyesen már nem nagyon találkoznak ezzel a helyzettel) eddig mereven elzárkóztak bármilyen hasonló megoldástól, de talán az e-gépész a kérdés körbejárása után próbát tehetne.


hakapeszimaki | 2009. nov. 19.

elrontották a gépészetem semmi nem működik így nem fizetünk :)

Facebook-hozzászólásmodul