e-gépész online szaklap

Tisztázó gyűlés

2013. július 3. | e-gépész | |  1 |

Július 2-án, Zoltán Attila, a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség elnöke kezdeményezésére néhány szakember gyűlt össze a VGF szerkesztőségében, hogy megtárgyalja az ionkazánok valós képességeivel és kommunikációjával kapcsolatos helyzetet. Az eseményen részt vett Fehér Sándor, a négy forgalomban lévő hazai ionkazán egyikének, az EWS-nek a gazdája (megjegyzendő, e termék gyártása, összeszerelése egyedüliként folyik hazánkban az említettek közül).

Amit a gyűlésnek sikerült tisztáznia:

1. Az ionkazánok kb. 92-95%-os hatásfokkal üzemelhetnek és üzemelnek is.

2. A kommunikációjuk túlzó, csodákat ígér, és rengeteg csúsztatást, hazugságot tartalmaz.

Fehér úr ígéretet tett arra, hogy az EWS kazán kommunikációját átalakítja, és csak a berendezés valós előnyeivel érvel. Ezt várjuk a többi ionkazán-forgalmazótól is. A későbbiekben beszámolunk a velük folytatott tárgyalásokról, illetve lehetőséget biztosítunk mindegyik típusnak, hogy a műszakilag igazolható előnyeiket bemutassák.

Megjegyzés: a gyűlésen az EWS-sel együtt négy itthon forgalmazott ionkazánt tudtunk felsorolni (Galan, Stafor, Beril), most, minimális kutatással még kettőt fedeztünk fel: az oroszos (az ionkazánok hazája) Obrij-t és a beszédes nevű Némo gyártmányt.

Előző cikkünk az ionkazán témájában: http://www.e-gepesz.hu/?action=show&id=14902

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Nagy Gábor | 2013. júl. 10.

Szívből gratulálok Zoltán Attilának és a közreműködőknek egyaránt. Úgy gondolom, hogy a szakmai viták lefolytatásának nagyon jó és emberséges megoldását jelenti kezdeményezésük. Problémakezelésük egyszerre példamutató és emberséges, követendő példa a hasonló konfliktusok kezelésére. NG

Facebook-hozzászólásmodul