e-gépész online szaklap

E.ON Energiatakarékossági Díj az LG Athena Inverter V-nek

2013. november 25. | támogatott cikk | |  0 |

E.ON Energiatakarékossági Díjat vehetett át az LG az Athena Inverter V (H09AK típusjelzésű) lakossági split klímájáért. A készülék valós körülményeket hűen modellező fogyasztási tesztekben bizonyult a legenergiatakarékosabbnak. A légkondicionáló kategóriában a kategória utolsó helyén végzett készülék kétszer annyi villamos energiát fogyaszt, mint a győztes, az LG Athena Inverter V.

Az E.ON díja kettős célt szolgál: mind a gyártókat, mind a fogyasztókat arra igyekszik ösztönözni, hogy a hosszú távú előnyöket szem előtt tartva mindig törekedjenek a környezetbarát megoldásokra. Az E.ON Hungária Zrt. idén negyedik alkalommal kérte fel a TÜV Rheinland szakértőit, hogy élethű vizsgálati módszerek alapján, energiafogyasztási szempontból válasszák ki a legjobb készülékeket. Az eredmény alapján elmondható, hogy a fogyasztók az LG légkondicionálójával éves szinten több tízezer forintot spórolhatnak a villanyszámlán.

Az LG Athena Inverter V (H09AK típusú) légkondicionálójának kiváló energiahatékonysági mutatói a magas hatékonyságú, új hőcserélő rendszerének, valamint a továbbfejlesztett kompresszoros meghajtásnak köszönhető. A készülék aktív energiaszabályozás funkciója a felhasználók kezébe adja a további energia-megtakarítás lehetőségét. A szobában tartózkodók számához és egyéb körülményekhez mérten korlátozhatják a készülékek kompresszorának maximális frekvenciáját, ezzel további jelentős energiafelhasználás-csökkenést érve el.

„Nagy örömöt jelent a számomra, hogy az LG Inverter V kategóriagyőztesként került ki ebből a megmérettetésből. Az LG-nél kiemelt fontossággal bír számunkra az, hogy minél energiatakarékosabb termékeket fejlesszünk, ahogyan az is, hogy úgy tudjuk kielégíteni fogyasztóink igényeit, hogy a környezetet is óvjuk.” – mondta el Jae Won Ju, a légkondicionáló és energetikai megoldások üzletág vezetője.

A TÜV Rheinland szakértője, Zsákai Zoltán a légkondicionáló kategóriáról szólva kiemelte, hogy ebben a kategóriában mérték a legnagyobb energiafogyasztásbeli különbséget, amely azt jelenti, hogy a kategória utolsó helyén végzett készülék kétszer annyi villamos energiát fogyaszt, mint a győztes. „Érdemes tehát a drágább, de inverteres készülékeket megvásárolni, hiszen gyorsan megtérülhet a befektetés. Ugyanakkor egyes légkondícionálóknál a standby értéke magas, így ha télen nem használjuk őket fűtésre, javaslom, hogy húzzuk ki őket a konnektorból. – tette hozzá Zsákai Zoltán. (x)

LG Electronics
Az LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) a szórakoztató elektronikai, mobilkommunikációs és háztartási elektronikai termékek vezető szállítója és technológiai megújítója, amely világszerte 113 helyen több mint 87 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A vállalat 2012-ben 50,96 billió koreai wonos (45,22 milliárd amerikai dolláros) éves forgalmat ért el globális szinten. Az LG öt üzleti területen tevékenykedik – szórakoztatóelektronika, mobilkommunikáció, háztartási elektronika, légkondicionáló és energetikai megoldások, valamint a járműalkatrészek –, és a síkképernyős televíziók, mobiltelefonok, légkondicionálók, mosógépek és hűtőszekrények egyik vezető gyártója a világon. Az LG Electronics elnyerte az 2013-as ENERGY STAR® „Év Partnere” minősítést. További hírek és információk a
www.LGnewsroom.com címen érhetők el.

LG Electronics Magyar Kft.
Korner Veronika
+3630 412 14 82
veronika.korner@lge.com
www.lgnewsroom.com

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul