e-gépész online szaklap

Az Év Emberei és a Tervpályázatok győztesei

2010. január 13. | e-gépész | |  0 |

December 4-én az Épületgépészek Bálján átadták az Év Embere díjakat. Az indoklások most kerültek hozzánk, gyorsan közreadjuk, a későbbiekben pedig egy rövid értékelést is olvashatnak az Épületgépészek Napja rendezvénysorozatról.

Tervpályázati díj

Az idei évben folytattuk a korábbi években sikeresnek bizonyult kezdeményezést, a tervpályázatot. A Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség és a Magyar Mérnöki Kamara Épületgépész tagozata tervpályázatot hirdetetett az épületgépész tervezők számára két kategóriában, a 40 év alattiaknak és a 40 év felettieknek. A pályázaton megvalósult vagy a megvalósítás végső fázisában levő épületek egyedi és különleges műszaki megoldásokat felvonultató épületgépész terveivel lehetett pályázni. A pályázók pályaműveit a Magyar Mérnöki Kamara Épületgépész Tagozat Minősítő Bizottsága bírálta el.

Az „év emberei” díjak

A Magyar Mérnöki Kamara és a MÉgKSZ díja a tervpályázat nyerteseinek.
A díjakat Barsiné Pataky Etelka, Móczár Gábor és Herszényi Imre, a Puchner Kastélyszálló igazgatója adta át. A részletes tervismertetés a Műegyetemen megtörtént, a bálon Barna Lajos, az MMK Minősítő Bizottságának vezetője tájékoztatta a szakmát a pályázat érdemi részéről.

Az Év Épületgépész Oktatója:

DÉNES ISTVÁN, a középiskolai épületgépészeti oktatás kiemelkedő személyisége. Dénes István a hazai középfokú épületgépészeti oktatás területén végzett kiemelkedő és eredményes oktatói és szervezői munkásságáért kapta ezt a díjat.

Az Év Épületgépész Kivitelezője:

Domonkos László, a Domi Épületgépészet ügyvezetője. Domonkos László az épületgépészeti kivitelezés területén végzett kiemelkedő szakmai színvonalú és minőségi munkájáért, területi szervezőtevékenységéért, a szakmai szervezetekben végzett tevékenységéért kapta ezt a díjat.

Az Év Épületgépész Márkaképviselője:

Sebők István, a Termomax tulajdonos ügyvezetője. Sebők István a hazai gázkészülék-gyártás területén végzett céltudatos, odaadó munkájáért, vállalkozásszervezési eredményeiért kapta a díjat.

A MÉgKSZ által alapított „Épületgépészetért díjat”, melyet ez évtől a szakmában hosszú időn keresztül kimagasló teljesítményt nyújtó kollégának adják, ez évben Marosi József, a szakma egyik „nem ifjúsági korú”, kiváló szakembere kapta. Marosi József több évtizeden át a Közti meghatározó épületgépész tervezője volt, ugyancsak hosszú időn keresztül a Mérnöki Kamara Minősítő Bizottságának volt vezetője. És amit a fiatalok valószínűleg nem tudnak, 1956-ban Melbourne-i Olimpián a magyar vívóválogatott tagjaként párbajtőr-csapatban 2., tőrcsapatban 3. helyezést ért el.

Az ÉTE által alapított Macskásy Árpád díjat is a Magyar Épületgépészet Napján adták át, Hámori Sándor tervezőnek. A Mikroklima kft ügyvezetője, számtalan kiváló terv készítője, aki emellett a debreceni épületgépészeti oktatás aktív szereplője is, illetve a Hajdú-Bihar megyei Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozatának elnöke.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul