e-gépész online szaklap

Tisztújítás Budapesten

2014. december 15. | e-gépész | |  0 |

November 13-án a Tagozat Budapesti és Pest megyei Szakcsoportjánál lezajlott a tisztújítás, sőt, azóta az új elnökség meg is tartotta első ülését.

Az előző elnökség (Pavlics György elnök, Bokor András és Csanád Bálint alelnökök, Halgas Csaba titkár)2010-ben nagy lendülettel vetette magát a munkába, és több jelentős sikert is elért. Említhetjük például a Csanád Bálint által koordinált közműszolgáltatói körutat, amelynek eredményeként sikerült optimalizálni és egyszerűsíteni több budapesti szolgáltatóval az ügyintézést és a kapcsolattartást. E kezdeményezés folytatandó lenne, sőt, állandó kollégát érdemelne - de sajnos a realitás az, hogy pénz és idő kevés van e célra.

Szintén sikeresek voltak az évi egyszeri-kétszeri szasmai napok a Szakcsoport és az e-gépész közös rendezésében, amik mindig hoztak valami érdekeset, formabontót, legutóbb például a Seidl-Homor vitát, amely nagy sikert aratott heves, de maximálisan szakmai attitűdjével.

Az elnökség nagy szívfájdalma a kamarai ügyvédi szolgáltatás balsikere volt - sajnos az MMK vezetősége nem támogatta ezt a kezdeményezést, amely arról szólt volna, hogy az éves díj terhére a kamara biztosítson bizonyos fokú ügyvédi szolgáltatást fizető tagjainak, ami magában foglalhatná a tervezési szerződések megírásában való segítséget, bizonyos fokú képviseletet, sőt akár peres ügyeket is. Mindez az MMK tekintélyével a sokszorosára emelhetné a tervezők létbiztonságát, a nemfizetések kockázata pedig a minimumra eshetne vissza.

Az új vezetőség:

Csanád Bálint elnök, Bokor András alelnök, Szilágyi László titkár.

JEGYZŐKÖNYV

Készült: 2014. 12. 03-án a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara Épületgépészeti Szakcsoport Gyűlésén.

Jelen vannak:
Dr. Chappon Miklós, MMK Épületgépészeti Tagozat elnöke
Csanád Bálint, BPMK Épületgépészeti Szakcsoport elnöke
Bokor András, BPMK Épületgépészeti Szakcsoport alelnöke
Szilágyi László, BPMK Épületgépészeti Szakcsoport titkára
Veresegyházi Béla, E-GÉPÉSZ főszerkesztője

Csanád Bálint: Köszönti az egybegyűlteket, megnyitja a gyűlést. a levélben kiküldött napirendi pontok megtárgyalását kéri a jelenlévőktől.
Felkéri Veresegyházi Bélát, hogy a jövőben minden gyűlésen vegyen részt.

Dr. Chappon Miklós: A BPMK aktuális szabályzata alapján küldötteket kell választani a tagozati gyűlésre.
Közös, szoros együttműködést és tárgyalásokat javasol az Ifjúsági Szakcsoporttal.

Csanád Bálint: A korábbi évek munkájának kritikáját tudomásul veszi, és a jövőben összehangolt munkát kíván folytatni az MMK arra felhatalmazott tisztségviselőivel.

Bemutatja a korábbi küldöttgyűlésre delegáltak névsorát, felkéri a jelen lévőket, hogy a névsort aktualizálják, illetve további személyeket javasoljanak.

Szakcsoport: Dr. Chappon Miklós leköszönő elnök utódjának Nagy Gyulát javasolja az MMK Épületgépészeti Tagozat elnöki tisztségére. Ezt jelenlévők támogatólag elfogadják.

Csanád Bálint: 2015. év első célkitűzése, hogy a Szakcsoport összejövetelt havonta rendezzék meg.

A szakcsoport ezután szakmapolitikai aktualitásokról tárgyalt.

Következő ülést a Szakcsoport közgyűlés után, február első dekádjában kívánja megtartani.

Az elnök kéri a jelenlévőket napirendi pontok javaslatára, melyet e-mailban vár megküldeni.

Budapest
2014.12.03.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul