e-gépész online szaklap

Testo anyagnedvességmérő műszerek

2015. február 24. | e-gépész| |  0 |

A Testo az infra hőmérsékletmérő műszerek mellett az anyagnedvesség-mérő műszerek árát is jelentősen csökkentette.A Testo anyagnedvesség-mérő műszerei kiválóan alkalmasak az építő-, illetve faanyagok nedvességtartalmának pontos mérésére. A műszerben...

A Testo az infra hőmérsékletmérő műszerek mellett az anyagnedvesség-mérő műszerek árát is jelentősen csökkentette.

A Testo anyagnedvesség-mérő műszerei kiválóan alkalmasak az építő-, illetve faanyagok nedvességtartalmának pontos mérésére. A műszerben tárolt anyag jelleggörbék segítségével előre beállíthatja, hogy milyen anyagot kíván mérni (pl.: tégla, lucfenyő, tölgy, beton stb.) és a kapott eredményt a megvilágított kijelzőn tömegszázalékban olvashatja le.

Építőanyagok nedvességének mérése – testo 616
Az építőanyagok nedvességének mérésére a testo 616 műszer a legalkalmasabb, melynek villás érzékelőjét csupán rá kell nyomni a mérendő felületre és az érzékelő az örvényáramok alapján számítja ki az anyagnedvességet.
A testo 616 előnye, hogy a felhasználó egymás után több ponton gyorsan és roncsolásmentesen mérhet, valamint akár 5 cm mélységig is meghatározhatja az anyagnedvességet, a tartományon belüli átlagolásnak köszönhetően. Figyelembe kell venni, hogy az anyagban lévő fémeknél magasabb értéket mér a műszer, tehát a mérést több ponton kell végezni.

testo 616 – 74.700 Ft+ÁFA, 25%-os árcsökkenés!*

Faanyagok nedvességének mérése – testo 606-1/-2
A fa nedvességének mérése faáru vásárlásakor, feldolgozásakor és tárolásakor is egyaránt indokolt lehet, mivel információval szolgál a faanyag állapotáról. Ezen típusú mérésekre a testo 606-1/-2 műszereket ajánljuk, amelyek a beszúró tüskék közötti vezetőképesség alapján mérnek. Attól függően, hogy milyen mélyen szúrjuk be (max 0,5 cm) a faanyagba a tüskéket, olyan mélyen mér a műszer.
Természetes anyagról lévén szó a fanem teljesen homogén, ezért apontos mérési eredmény érdekében a méréseket lehetőleg több ponton és szálirányra átlósan kell végezni.
A testo 606-1 csak anyagnedvességet mér, míg a testo 606-2 kijelzi a levegő hőmérsékletét és páratartalmát is (további számolt értékek: harmatponti – és nedves hőmérséklet). Utóbbi azért lehet érdekes, mert a magas anyagnedvesség adódhat abból, hogy a levegő nedvessége magas és a faanyag átvette azt.

testo 606-1 – 24.900 Ft+ÁFA, 12%-os árcsökkenés!*
testo 606-2 – 44.700 Ft+ÁFA, 10%-os árcsökkenés!*

Ezen műszereket anyagnedvességre, továbbá a testo 606-2-t pedig levegő hőmérsékletre és páratartalomra is kalibráltathatja a Testo kalibráló laborjában.

További információk az anyagnedvességmérő műszerekről itt

*2014-es árakhoz képest

(x)


Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul