e-gépész online szaklap

Kétszeres Hungarotherm-nagydíjas a Daikin

2015. április 16. | e-gépész| |  0 |

2015-ben a Daikin az Altherma Hibrid levegő-víz hőszivattyúval, illetve az EWAD TZ inverteres csavarkompresszoros folyadékhűtővel is Nagydíjat nyert.

Daikin Altherma Hibrid levegő-víz hőszivattyú

A már bevált technikai megoldásokkal bíró Altherma hőszivattyús berendezést a gyár különleges tulajdonságokkal ruházta fel. A szintén mára már kiforrott technikának számító kondenzációs, zárt égésterű készüléket ötvözte a hőszivattyúzás előnyös tulajdonságaival, aminek segítségével – egy szabályozott integrál rendszer létrehozásával – megvalósította azt az ideális állapotot, hogy az egyes berendezések, részegységes összeépítése nem gyengíti, hanem erősíti egymást. A berendezés kiemelkedő rendszerhatásfokot és ezzel együtt nagyon kedvező primerenergia-felhasználást prognosztizál. Egy közepes gázüzemű falikészülék helyén mind a gáz, mind az alternatív üzemet biztosítja és az energiaár alapú vezérlés lehetővé teszi, hogy mindig azt az energiaforrást alkalmazza, ami a kért fűtővíz hőmérsékletet a legolcsóbban állítja elő.

Daikin EWAD TZ inverteres csavarkompresszoros folyadékhűtő

A nagyteljesítményű hűtőgépek esetén, az átmeneti időben szükséges csökkentett teljesítményigény miatt, a berendezés szabályozhatósága miatt, a rendszerbe kiegyenlítő un. puffertárolót kell beépíteni. Az inverteres folyamatszabályozás segítségével ez a többlet beruházási igény elmarad, mert a hűtőgép le tudja fedni a teljes hűtési teljesítményigény-változást.

Az energiatakarékosság jegyében született műszaki megoldás nem csak a beruházás költségeire van jótékony hatással, hanem a környezetvédelemre is, hiszen a berendezés csak a szükséges hűtőteljesítmény eléréséhez kívánt hűtőteljesítményt szolgáltatja. Ipari és kommunális felhasználásra, legfőképpen változó igényeket kielégítő irodaházakban, időszakosan terhelt bér-épületekben ideális választás.

A Daikin Hungary Kft. a Hungexpo A pavilon 303F helyén állít ki a Hungarothermen.
(x)

Daikin

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul