e-gépész online szaklap

Rajzolási és szerkesztési újítások

2015. június 1. | e-gépész| |  0 |

Az AutoCAD 2016 újdonságait bemutató cikksorozatunkban most a rajzolási és szerkesztési újításokat vesszük sorra.

Geometriai középpont tárgyraszter

Az új Geometriai középpont tárgyraszter bevezetésével teljesült az AUGI kívánságlistájának 2. kérése. A Geometriai középpont tárgyraszter használatával poligonok és zárt vonalláncok geometriai középpontjához illeszthet egy pontot. Az eszköz a GKÖZ parancssorba történő beírásával, valamint a szokásos tárgyraszter-vezérlőkből érhető el, például a Rajzbeállítások párbeszédablakból, az állapotsorról és a helyi menükből.

Az eszköztippekkel különböztethető meg a Geometriai középpont tárgyraszter a megszokott Középpont tárgyrasztertől.

A Geometriai középpont tárgyraszter új követési jele eltér a többi tárgyraszter szokásos „+” jelétől.

Izometrikus vonalháló

Az izometrikus vonalháló mostantól frissül, ha módosítja az izosíkot az állapotsor Izometrikus rajzolás vezérlőjével vagy az F5 billentyűvel történő váltással.

Mozgatás és másolás előnézete

Amikor az AutoCAD 2016 programban a 2D drótváz látványstílusban sok objektumot mozgat vagy másol együtt, a mozgatás előképe gyorsan létrejön, így a kiválasztott objektumok késés nélküli mozgathatók.

Tulajdonság-előnézet

AutoCAD 2016 programban javult a tulajdonság-előnézet teljesítménye. Ha például meg kívánja tekinteni egy nagyobb kiválasztási halmaz színváltoztatásának előnézetét, mozgassa a mutatót a Tulajdonság paletta vagy szalag vezérlőire az előnézet megjelenítéséhez.

Parancselőnézet

Az AutoCAD 2016 programban a parancselőnézet funkció a SIMÍT, RADÍR, NYÚJT, FORGAT és LÉPTÉK parancsokkal bővült, így könnyebben megtervezhetők ezek eredményei, és minimálisra csökken a műveletek visszavonásának szükségessége.

Tekintsük át az AutoCAD 2016 szoftverben rejlő rajzolási és szerkesztési újításokat az alábbi, magyar felirattal ellátott videóban.

video link: https://www.youtube.com/watch?v=3aFVkxk4zOM

Cikksorozatunkat folytatjuk.

Ismerje meg a hatékonyságnövelő eszközök új, 2016-os generációját és az új fizetési megoldások előnyét. Regisztráljon ingyenes, online előadásainkra és bővítse szakmai ismereteit a hatékonyabb és költségkímélőbb munkavégzéshez! Regisztráció itt.
(x)

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul