e-gépész online szaklap

AutoCAD 2016 újdonságok X.

2015. július 20. | e-gépész| |  0 |

BIM 360 bővítmény AutoCAD-fejlesztésekhez

AutoCAD 2016 újdonságait bemutató cikksorozatunk lassan a végéhez ér. Utolsó előtti rövid témánk a BIM 360 bővítmény AutoCAD fejlesztésekhez.

A BIM 360 bővítményt is továbbfejlesztették, így mostantól egyetlen modellt vagy egyesített modelleket is csatolhat a BIM 360 Glue szoftverből az AutoCAD-rajzokba. Az új Csatolás eszköz a BIM 360 szalaglapról érhető el.

Ha rendelkezik BIM 360 Glue licenccel, akkor közvetlenül az AutoCAD szoftverből férhet hozzá projektjeihez az A360-fiókjába történő bejelentkezéssel, majd a projekttároló kiválasztásával. Kiválaszthatja a csatolandó modellt vagy egyesített modelleket, majd megadhatja annak helyét az aktuális rajzban.

A Koordinációs modell környezetfüggő szalaglapjának eléréséhez kiválaszthatja a csatolt modellt, ahol módosíthatja annak szín- és átlátszatlansági halványítását.

Ha egy, a BIM 360 Glue programból származó modellt egy DWG-rajzhoz csatol, majd menti a rajzot, a rajz újbóli megnyitásakor a rendszer automatikusan betölti a csatolt modell legutóbbi verzióját.

Tekintsük át az AutoCAD 2016 BIM 360 fejlesztéseit az alábbi, magyar felirattal ellátott videóban.

videó link: https://www.youtube.com/watch?v=-tbXS3JBJyk

Cikksorozatunkat folytatjuk, addig is próbálja ki az új AutoCAD 2016 szoftvert 30 napig, ingyen.

Forrás: autodeskforum.hu
(x)

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul