e-gépész online szaklap

Aermec hőszivattyúk SCOP értékei

2016. január 26. | e-gépész| |  0 |

A hőszivattyúk SCOP (Seasonal Coefficeint of Performance) értékeinek a segítségével összehasonlítható válik a hőszivattyúk fűtési szezonra vonatkozó hatékonysága. Az SCOP értékének meghatározása – a hűtési ESEER értékéhez hasonlóan - szabványban rögzített módon történik.

Az SCOP értéke egyre fontosabbá válik, mivel 2016-tól az EUROVENT független tanúsító intézet ezeket az értékeket is megadja a hőszivattyúk (70 kW névleges fűtési teljesítményig) tanúsítása során.

Az Aermec hőszivattyúk műszaki dokumentációja 70 kW névleges fűtési teljesítményig jelenleg is tartalmazza a berendezések SCOP értékeit. Igény esetén a nagyobb teljesítményű hőszivattyúk SCOP értékei is meghatározhatóak az Aermec honlapján (www.aermec.com) található kalkulátor segítségével, egészen 400kW-ig. A „Termékek” fülre kattintva a megjelenő oldal alján a hőszivattyú Aermec típuskódjának megadásával elérhető a berendezés SCOP adatlapja, amely tartalmazza hőszivattyú részterhelésen leadott fűtési teljesítményét, COP értékeit a szabvány által meghatározott külső hőmérsékletek esetén, illetve az ηs (szezonális fűtési energia hatékonysági) tényezőt, amelynek a segítségével az SCOP értéke az alábbi egyszerű képlet segítségével számítható.

Levegő/víz hőszivattyúk esetében:

Víz/víz hőszivattyúk esetében:

Az új, hamarosan megjelenő 2016-os Aermec termékkatalógus már 400 kW fűtési egységteljesítményig fogja tartalmazni a hőszivattyúk SCOP értékeit.

www.oktoklima.hu

(x)

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul