e-gépész online szaklap

Hogyan alakítja az építőipar jövőjét az „összekapcsolt BIM”?

2016. november 22. | támogatott cikk | |  0 |

Napjaink BIM-folyamatokat támogató technológiái felforgatják az épületek és infrastruktúrák tervezésének, megépítésének és használatának módszereit. Egyes építészek, mérnökök, kivitelezők, tulajdonosok és üzemeltetők számára azonban az új technológiák és folyamatok befogadása aggasztó feladat lehet.

Hatalmas adatmennyiségek gyűjthetők össze, hozhatók létre és számíthatók ki, az alternatívák pedig a valós környezetben elemezhetők. A tervezési folyamat korai szakaszában gyűjtött adatoknak köszönhetően a befejezett projektek „legpraktikusabb” teljesítmény helyett a „lehető legjobb” teljesítményt biztosítják. A felhővel, a hordozhatósággal, a generatív tervezéssel, valamint a kiterjesztett és virtuális valósággal a szoftver a tervezők és mérnökök asszisztensévé vált. Segítségével pillanatok alatt optimalizálhatja a terveket és a megalapozott döntéseket hozhat, már a kivitelezés megkezdése előtt.

A tervezés, a gyártás és a kivitelezés még zökkenőmentesebben integrálható. Már az építés helyszíne is digitalizálható érzékelőkkel, drónokkal, intelligens gépekkel és mobileszközökkel – mindez pedig összefogható egy BIM által összekapcsolt felhőbeli platformon. A tervezési és kivitelezési folyamatok zökkenőmentes integrálása a szándékot a megvalósítás nyelvére fordítja le, ezzel további időt és költségeket takarít meg.

A hatalmas mennyiségű rendelkezésre álló adat a kapcsolódó technológia segítségével a projekt teljes életciklusán át hasznos lehet. A kivitelezés közben gyűjtött adatokkal folyamatosan javítható a döntéshozatal. Az érzékelőkkel és kapcsolódó eszközökkel (IoT) gyűjtött adatokkal megalapozott döntések hozhatók a karbantartással kapcsolatban, az üzemeltetés a valós használathoz igazodhat, és javítható a jövőbeli projektek tervezésének és folyamatainak minősége is.

Már a kezdetektől a projekt állhat a középpontban. A felhő, valamint a kapcsolódó adatok és rendszerek segítségével az irodában és az építési helyszínen is naprakész maradhat, így korlátok nélkül, valós időben oszthatja meg a munkát és működhet együtt kollégáival. Napjainkban, amikor a közös vállalkozások egyre népszerűbbek az iparágban, az Autodesk segít a csapatokon belüli kommunikációban, akár a szomszéd utcában, vagy akár különböző városokban dolgoznak a csapattagok.

Itt az idő a BIM befogadására.

A választás sosem volt ilyen egyértelmű: alkalmazkodhat ezekhez a változásokhoz, növelheti a kiszámíthatóságot, a hatékonyságot és a minőséget, és ösztönözheti az innovációt; vagy bentragadhat a múltban.

Forrás: autodeskforum.hu

Az Autodesk 2016. szeptember 7-től jelentősen csökkentette több AutoCAD alapú szoftver javasolt végfelhasználói árát. Új AutoCAD előfizetések akár 30%-kal alacsonyabb árakon!
Az AutoCAD 2017 előfizetéssel az alábbi előnyöket élvezheti:
• új és továbbfejlesztett eszközök: például az Autodesk asztali alkalmazás, a megosztott tervnézetek és a PDF-importálás,
• megbízható 3D tervezőszoftver: már több mint 30 éve használják tervezők milliói,
• fájlkompatibilitás és csatlakozás: az eredeti TrustedDWG™ technológiára épül,
• túl az asztali megoldásokon: a munkafolyamatokat a beépített asztali és mobil AutoCAD megoldásokon keresztül kapcsolhatja össze.

Ráadásul most az AutoCAD 360 Pro minden AutoCAD 2017 előfizetéshez jár, így mobilkészülékeken is könnyedén tekintheti meg, szerkesztheti és oszthatja meg a rajzokat.
A fenti, korlátozott ideig tartó ajánlat részleteiről érdeklődjön a Hivatalos Autodesk Viszonteladóknál, vagy további információért keresse fel az alábbi weboldalt:
http://www.autodeskforum.hu/?p=10305

(x)

Tekintse meg magyar felirattal ellátott videónkat a fenti témáról.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul