e-gépész online szaklap

Lindab méretező szoftverek

2017. március 6. | e-gépész| |  0 |

megkönnyítik a választást!

A Lindab régóta nagy hangsúlyt fektet a tervezők, kivitelezők támogatására, ezért hosszú évek óta méretező szoftvereket fejleszt. Mutatjuk, hogy milyen típusok közül választhat.

VentTools – egy igazán okos applikáció!
Okostelefonos alkalmazásunkkal kör és négyszög légcsatorna-keresztmetszet számolható, meghatározható az egyenérték és a hidraulikai átmérő. Kivitelezők részére elhúzás és szigetelés méretének meghatározása lehetséges. Alkalmas továbbá a levegővel bevihető hűtési vagy fűtési teljesítmény meghatározására. Adatbázisunk tartalmazza befúvó és elszívó elemeink k-értékét is, mely a beszabályozás közben hasznos.
Az alkalmazás Androidon és iOS-en érhető el.

Minden dokumentum egy helyen – lindQST
A lindQST egy haladó webes eszköz, ami gyors és egyszerű befúvó és klímagerenda kiválasztást tesz lehetővé. A lindQST-tel minden dokumentáció elérhető közvetlenül a weben vagy mobil eszközökön. A lindQST egyszerűbbé teszi a napi munkát. A gyors és egyszerű Intelligens keresés biztosítja, hogy mindig a legfrissebb dokumentum álljon rendelkezésre. A termékkonfiguráló segítségével igény szerint alakítható a dokumentáció.
Kiválasztó szoftverünk évről évre bővülő szolgáltatásokkal jelentkezik. Legfrissebb változatát a frankfurti ISH idején mutatjuk be. Elérhető szolgáltatások:
- anemosztát és klímagerenda méretezése,
- anemosztát keresése szűrt paraméterek alapján,
- tűzcsappantyú méretezése,
- klímagerendához és VAV rendszerekhez elérhető automatikaelemek kapcsolási vázlata,
- ipari ventilátorok kiválasztása (fans.lindqst.com),
- hangcsillapítók méretezése most már online is elérhető!
- plugin-ek segítségével kapcsolódik a CADvent, AutoCAD MEP, Revit, MagiCAD szoftverekhez,
- energia-megtakarítás számítása légtömör rendszer esetén.

Regisztrált felületen elérhető szolgáltatások:
- helyiségszimuláció készítése, a légvezetés bemutatása,
- projektek kezelése,
- helyiségkönyv készítése,
- a projektek megosztása más felhasználóval.

A regisztrációhoz mindössze egy e-mail cím megadása szükséges, és máris használható a LindQST szoftverünk.

AirCalc – légkezelő-kiválasztás
Légkezelő-méretező szoftverünkkel támogatást nyújtunk tervező és kivitelező partnereinknek, mellyel moduláris és kompakt légkezelő gép is méretezhető. Tervező partnerek részére egynapos tréning után elérhető a szoftver offline változata.

Revit Adatbázis
Folyamatosan fejlesztett Revit Family adatbázisunkban jelenleg közel 2000 termék RVA formátumban és további 2000 termék 3d-s modellje elérhető a lindab.magicloud.com címen. Az adtabázishoz regisztráció után lehet hozzáférni.
Az AutoCAD vagy Revit alapú MagiCAD tervező szoftver a légtechnikai gyártók közül a legbővebb adatbázissal rendelkezik. A termékek Lindab és Lindab IMP Klima márkanév alatt találhatók.

Revit Plugin – kibővített információk összesítve!
A Lindab Revit plugin kapcsolatot hoz létre a LindQST és DIMsilencer és a Revit „Add-Ins” panel között. A felhasználó behívhatja a LindQST-et vagy a DIMsilencer-t, hogy kiválasszon egy befúvót, klímagerendát vagy hangcsillapítót, amelyet importálhat a Revitbe. A termék így egy Revit családba kerül. A MagiCAD felhasználóknak rendelkezésükre állnak a számításaikhoz a kibővített család-információk.

DIM silencer – egy szoftver a megfelelő hangcsillapító kiválasztásához
Hangcsillapító kiválasztó szoftverünkkel gyors és egyszerű termékkiválasztást biztosítunk a kiinduló adatoknak megfelelően. A helyiségmodul lehetővé teszi a helyiségjellemzőknek megfelelő akusztikai méretezést, és a komplett rendszer méretezését a légkezelőtől a helyiségig. A program használható CADvent, MagiCAD, AutoCAD MEP és Revit MEP programokkal is.

Lindab

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul