e-gépész online szaklap

Szerelési verseny – iskolák közti országos döntő

2010. május 28. | Tömpe Balázs | |  0 |

Egy újabb kiváló kezdeményezésről adunk most hírt, amely a minőségi szerelőutánpótlás érdekében született. Kiváló példája annak, amikor egy cég nemcsak a szakmából, hanem a szakmáért is él.

A Vivaco Kft. 2010. 05. 20-án „Innovatív Épületgépészeti Csőrendszerek Alkalmazása és Szerelése” címen országos szakmai versenyt rendezett végzős középiskolások számára, melyre az egész ország területéről érkeztek a győztes szerelőpárok, akik előzőleg már összemérték tudásukat az iskolai fordulókon.

A viadal két részből állt. Egy elméleti képzést követően – mely érdekes épületgépészeti rendszerek kialakításáról, szereléstechnikai kérdésekről, felületfűtések és -hűtések jellemzőiről szólt – a diákok kérdéssor megválaszolásával adtak számot ismereteikről. A gyakorlati részben a tanulók kézügyességükről, gyorsaságukról, szakmai tudásukról és a szerelőtárssal való összedolgozás képességéről tettek tanúbizonyságot. „Víz alatt” szereltek Valsir falsík mögötti WC-tartályt, szétszedve apró darabjaira, majd ismét működőképessé alakítva azt. Padló- és falfűtési köröket alakítottak ki, melyhez rendszerlemezt, csőrögzítő klipszeket és U-profilt használtak fel. Keresztmetszet-szűkülés nélküli Pexal Easy idomok és Valsir többrétegű cső segítségével osztó-gyűjtő bekötése is a feladatok közé tartozott.

Az értékelésnél az elméleti tudás is szerepet játszott, de természetesen a gyakorlat nyomott többet a latban.

A végső sorrend a nap végére a következőképpen alakult:

I. Dancsi Attila - Varga István, Péchy Mihály Szakközépiskola, Debrecen

II. Rózsahegyi Tamás – Perger Ádám, Deák Ferenc és Széchenyi István Szakközép- és Szakiskola, Sportiskola, Zalaegerszeg

III. Straub Attila – Hábeller Lajos, Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakképző Iskola és Kollégium, Szombathely

Az egész nap jó hangulatban és az egészséges versenyszellem jegyében telt. Fiatal kollégáink pedig értékes ajándékokkal, de ami talán fontosabb, szakmai ismeretekkel gyarapodva térhettek haza. A győztes szerelőpár - cégünk vendégeként - részt vehet a Brno-i Superbike gyorsasági motoros futamon, és együtt szurkolhat velünk a Valsir által támogatott Ducati csapat versenyzőinek.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul