e-gépész online szaklap

Rangos díjat kapott az LG levegő-víz hőszivattyúja

2011. február 23. | támogatott cikk | |  0 |

Az LG megkapta a fűtéstechnikai kategória legjobbjának járó díjat az AHR expo innovációs díjkiosztón.

Az LG Electronics V2 InjectionTM technológiája kitüntetésben részesült a vállalat levegő-víz hőszivattyú (AWHP) értékesítésének sikeréhez való jelentős hozzájárulásáért, a fűtési és hűtési üzem alkalmazásában. A díjakat minden évben kiosztják a leginnovatívabb HVACR termékek (fűtés, szellőzés, légkondicionálás és hűtés) tulajdonosainak a Nemzetközi AHR Kiállításon, amit idén január 31. és február 2. között rendeztek Las Vegasban. A díjnyertes hőszivattyú főbb erényei a nagyobb fűtési teljesítmény, környezetbarát, energia hatékony üzem és különösen alacsony külső hőmérséklet melletti megbízható működés.

Az LG díjnyertes V2 InjectionTM befecskendezési technológiával épített levegő-víz hőszivattyúja az iparág legjobb energetikai hatásfokával rendelkezik. Ennek köszönhetően nagyobb fűtési teljesítmény mellett állandó és költséghatékony üzemeltetést biztosít. Az egyfokozatú kompresszort felváltó kétfokozatú rotációs kompresszornak és hűtőközeg befecskendezésnek köszönhetően a V2 InjectionTM technológia jelentősen növeli a berendezés fűtési teljesítményét és így akár -15 °C hőmérsékletig képes a névleges fűtési teljesítményét (100%) leadni tartalék fűtőt betét beépítése nélkül. A V2 InjectionTM technológia biztosítja a fűtési tartomány szélesítését akár -25 °C-ig.

Az LG V2 InjectionTM technológiát alkalmazó levegő-víz hőszivattyúja 30%-kal növeli a berendezés szezonális fűtési teljesítményét, ami az energia fogyasztás csökkenésében megmutatkozik. A megnövekedett teljesítmény és a kimagasló fajlagos fűtési teljesítmény (COP) a berendezés szén-dioxid kibocsátás is csökkenti.

“Óriási megtiszteltetés az LG számára, hogy a kiállításon megkapta a világ leginnovatívabb fűtési rendszeréért járó díjat” – nyilatkozta Hwan-yong Nho, az LG Air Conditioning and Energy Solution Company elnök-vezérigazgatója. „Az iparágon kívül állók közül csak kevesen tudják, hogy napjaink fűtési és hűtési megoldásai mennyire fejlettek. Reméljük, hogy a V2 InjectionTM technológiával és ezzel a megtisztelő kitüntetéssel a levegő-víz hőszivattyúnk kellő ismertségre tesz szert az iparág döntéshozói körében, a technológia általános elterjedése érdekében.”

A V2 InjectionTM technológiát jelenleg számos Koreában forgalmazott ipari légkondicionáló terméknél alkalmazzák sikeresen. A sikeren felbuzdulva az LG idén Észak-Európában, majd utána a világ többi részén is piacra dobja az ilyen technológiával szerelt levegő-víz hőszivattyúját.

LG Electronics Magyar Kft.
1097 Budapest, Könyves K. krt. 3/a.
Kapcsolattartó: Sántha Endre
Telefon: 06-1-455-62-05
Mobil: 06-30-621-9476
E-mail: esantha@lge.com
www.lg.hu

LG Electronics
Az LG Electronics, Inc. a szórakoztatóelektronikai, mobilkommunikációs és háztartási elektronikai termékek vezető szállítója és technológiai megújítója. Világszerte 115 helyen, köztük 84 leányvállalatban folytatja tevékenységét, és több mint 80 000 alkalmazottat foglalkoztat. A 2010-ben 55,8 billió koreai WON-os (48,2 milliárd dolláros) összértékesítést elérő LG négy üzletágat foglal magába – szórakoztatóelektronikai, mobilkommunikációs, háztartási elektronikai, valamint a légkondicionálók és energia-megtakarítási megoldások üzletágat. Az LG a laposképernyős televíziók, hang- és videólejátszó termékek, mobiltelefonok, légkondicionálók és mosógépek egyik vezető gyártója a világon. Az LG egy hosszú távú megállapodás értelmében A Formula 1™ Nemzetközi Partnere és A Formula 1™ Technológiai Partnere címek tulajdonosa. E magas szintű megállapodás részeként az LG kizárólagos megjelöléseket használhat, valamint exkluzív marketingjogokkal bír a nemzetközi sportesemény hivatalos szórakoztatóelektronikai, mobiltelefon, illetve adatfeldolgozó partnereként.
www.lg.hu

LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution Company
Az LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution Company egy teljes körű fűtés, szellőzés és légkondicionálás (HVAC), illetve egyéb energetikai megoldásokkal foglalkozó üzletág, amely világszerte lakossági (RAC) és ipari (CAC) légkondicionálókat, napenergiás áramtermelést és világítási megoldásokat kínál az ügyfelek számára. Az LG különféle technológiáinak és a globális HVAC piacon szerzett műszaki vezető szerepnek köszönhetően az LG AE – integrált energia-technológiai vállalatként – folyamatosan terjeszti ki iparági viszonteladói hálózatát. Az LG AE innovatív technológiája, a kutatás és fejlesztés területére fordított jelentős befektetések és hatékony marketing-stratégiák révén 2000. óta minden évben túlszárnyalja előző évi értékesítési mutatóit.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul