e-gépész online szaklap

Hamisított ThermoShield?

2015. november 2. | e-gépész | |  2 |

Nemrég írtunk arról, hogy a GVH megbüntette a Czinege és Fiai Kft.-t a fogyasztók megtévesztése miatt. Most a Thermo-Shield (kötőjellel) forgalmazója közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, melyben súlyos vádakkal illeti Czinegééket.

Sajtóközlemény

A Gazdasági Versenyhivatal fogyasztók megtévesztése és tisztességtelen piaci magatartás miatt 1.75M Ft-ra megbüntette a Czinege és Fiai Kft. Az ügy súlyosságára való tekintettel a Hatóság sajtóközleményt is adott ki, amelyet az alábbi linken tekinthet meg:

Megtévesztő volt a ThermoShield festékcsalád hirdetése

A Versenyhivatal határozatával kapcsolatban az alábbi kiegészítő információkat adjuk:

1. A GVH büntetés a Czinege és Fiai Kft. által forgalmazott úgynevezett "ThermoShield" festékre vonatkozik és nem az általunk forgalmazott eredeti Thermo-Shield festékre. Sajnálatos módon a Czinege és Fiai Kft. tisztességtelen tevékenysége negatívan hat az eredeti márkanévre is, felszólítjuk a Czinege és Fiai Kft-t hogy ezt a tényt a weboldalunkon egyértelműen tüntessék fel, ellenkező esetben vizsgáljuk a kártérítési eljárás megindítását.

2. A Czinege és Fiai Kft által folyatott tisztességtelen üzleti magatartásától és fogyasztókat megtévesztő tevékenységétől elhatárolódunk. Felszólítjuk a Czinege és Fiai Kft-t hogy a tisztességtelen üzleti magatartást és a fogyasztók megtévesztését hagyja abba, a Thermo-Shield név és az azzal kapcsolatos referenciák, minősítések sajátjaként való felhasználást szüntesse be.

3. Tájékoztatásként közöljük, hogy a hamisított ThermoShield-forgalmazó Czinege és Fiai Kft. kezdeményezte az eredeti Thermo-Shield védjegy törlését a Szellemi Termék Nemzeti Hivatalában. Hihetetlen cinizmusról és mindenfajta elemi üzleti etika hiányártól szól, amikor egy 2003 óta gyártott termék forgalmazója megpróbálja töröltetni és így ellehetetleníteni a 1987 óta - azaz 16 évvel korábban - létező termék és márka forgalmazását. Az, hogy ez a Czinege és Fiai Kft-nek mennyire fontos mutatja, hogy a törlési kérelem illetéke 140.000 Ft az ügyvédi munkadíja pedig - tájékozódva a az ügyet képviselő irodánál - 250.000 Ft. Tehát összesen közel 400.000 Ft-ot áldozott azon eredeti termék védjegyjogának megszüntetésére amelynek minősítéseit, teszteredményeit, referenciáit használja.

4. Számtalan vevő reklamációt kaptunk a czinege-féle-thermoshield festékkel kapcsolatban. Ezek csak és kizárólag a hamisított ThermoShield festékre vonatkoznak. Kérünk mindenkit, hogy a"ThermoShield" festékkel kapcsolatos minőségi probléma esetén vegye figyelembe, hogy az nem az eredi Thermo-Shield hanem a hamisított ThermoShield alacsony minősége miatt van, amit a Gazdasági Versenyhivatal is megállapított és e miatt meg is büntette a Czinege és Fiai Kft.-t.

Budapest. 2014. 04.18.
Nagy Richárd
ThermoShield Hivatalos Magyarországi Képviselet

Forrás: http://thermoshield-hivatalos.com/sajtokozlemeny/

A témával foglalkozó cikkünk: http://e-gepesz.hu/?action=show&id=15657

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Nagy Imre | 2014. máj. 28.

Én is találkoztam ezzel a céggel. Elég kamunak tűnt az egész. Jobb az ilyet elkerülni. Beképzelt, okoskodó társaság. Emberek átverésén keresik magukat degeszre.


Jakab Gábor | 2014. máj. 16.

Üdvözlet! Engem is meg akartak etetni ezzel az hamisított thermoshield-del, de amikor utánanéztem a neten, egyből kiderült hogy nem kerek a történet. Amikor pedig felhívtam a forgalmazót, olyan szerecsenmosdatásban volt részem a telefonon keresztül, hogy ott akár a Földről is bebizonyították volna, hogy nem gömb alakú és azt csak rosszul tudom, de nem dőltem be nekik! Szerencsére! Több helyen olvastam, hogy azt mondják, hogy nem az anyaggal van probléma, hanem amit mondanak róla, hogy ez mekkora pofátlanság. Azt mondják, hogy mennyire jó, meg erre jó meg arra jó és közben kiderül, hogy semmire se jó. De hogy még a nevet is lopták meg a bizonyítványokat is. Ezek után tuti nem vennék soha ThermoShield-et! A kamu vásárolt kivet díjával nagyon szerencsétlen az egész!

Facebook-hozzászólásmodul